Wat is een SurvivalrunApenhang

Een survivalrun is opgebouwd uit een parcours van een aantal kilometer dat voornamelijk rennend dient te worden afgelegd, waarin zich verschillende hindernissen bevinden die overwonnen moeten worden. Naast de natuurlijke hindernissen, zoals sloten, boomdoorsteken en waterdoorwadingen, worden er ook hindernissen gebouwd, zoals swingovers, apenhang, verticaalnet, horizontaal net, maar ook kan er kanoën in zitten en houthakken of boogschieten. De gebouwde hindernissen bestaan wat materiaal betreft voor het merendeel uit hout en touwen, maar je komt ook brandweerslangen, autobanden en andere creatief bedachte voorwerpen tegen onderweg

Hindernissen
Door middel van verschillende technieken kunnen deze hindernissen overwonnen worden. Bij een survivalrun is een aantal factoren van groot belang om de finish te halen. In willekeurige volgorde: 1. Conditie en uithoudingsvermogen, 2. kracht, 3. techniek, 4. inzicht en 5. doorzettingsvermogen. Techniek is ontzettend belangrijk. Je kunt niet alle kracht uit je armen halen. Daarvoor zijn er echt te veel en te zware hindernissen. Een goede beheersing van verschillende technieken is dus noodzakelijk. Heb je nog nooit een survivalrun gelopen en wil je dit eens proberen, kom dan eerst een paar proeftrainingen mee doen bij Jan in ’t Touw om de basistechniek te leren. Ook ontzettend belangrijk is doorzettingsvermogen. Na een hele reeks hindernissen, soms onder barre omstandigheden – want survivalrun gaat het hele jaar door en afgelasten kennen we niet – zijn je spieren gewoon op. 

enhanced-20802-1419188200-4Alle hindernissen dienen te worden gehaald. Lukt het je niet dan moet je je bandje inleveren, dat je bij de start krijgt. De uitdaging is dus bij elke run om uiteraard te finishen met bandje. Als je een hindernis niet haalt krijg je 2 uur straftijd en eindig je dus altijd achter de lopers die alle hindernissen wel gehaald hebben.

Ben je overtuigt en durf jij de uitdaging aan, schrijf je dan hier in voor onze run: Jan in ‘t Touwrun 2018