Afgelopen 7 april heeft Jan in ‘t Touw zijn jeugd clubkampioenschappen gehouden. Alle jongens en meisjes Jeugdlegden een gedeelte van het parcours van de  Jan in ’t Touw run van zondag af. Zowel de aller kleinsten als de wedstrijdlopers deden waar ze goed in zijn, een survivalrun lopen. Voor sommigen een wat makkelijkere opgave dan de ander maar allemaal met veel doorzettingsvermogen. Hindernis na hindernis werd overwonnen, en het vertrouwen groeide zienderogen. Aangemoedigd door ouders, opa ‘s en oma ‘s, broers en zussen die in grote getalen langs de route stonden. Dit gaf natuurlijk een extra motivatie om nog net wat sneller te gaan lopen. Vermoeid maar trots kwamen ze een voor een door de waterbak en finishten onder luid applaus. Nadat de laatste deelnemer over de finishlijn stapte is de jury in beraad gegaan en heeft volgens een ingewikkelde geheime formule de winnaars bepaald. Want bij Jan in ‘t Touw heeft  iedereen kans om kampioen worden. Dit jaar werd dat bij de jongens Jannus Wissink. Bij de meisjes Noa Koeleman. Ook heeft Jan in ‘t Touw een aanmoedigingsprijs en die ging naar Valerie klein Bluemink. Na de huldiging werd er met alle aanwezigen nog heerlijk een patatje met een snack gegeten en gezellig gekletst. Al met al een erg geslaagde middag.