20180923_104354Als nieuw lid bij JIT is het allemaal maar afwachten wat je tegen gaat komen, natuurlijk al wel grote verhalen gehoord over voorgaande Ontiegelijke Takke Tochten en er werd mij verteld dat ik dit zeker niet zou willen missen! Een week voor de O.T.T  werd de groepsindeling bekend gemaakt zodat we goed voorbereid aan de tocht konden beginnen,  Samen met Anne en Madeleine hadden we een goeie tactiek bedacht! Zondagochtend om 8 uur zaten we allemaal aan de koffie aandachtig naar de uitleg van de organisatie te luisteren, wat blijkt we gingen de hele dag op pad met de verhalen van de ‘’ ontiegelijke takke tuinkabouter’’  nou die zijn we nog vaak tegen gekomen!                                                                                   Aller eerst kregen we coördinaten die we in moesten tekenen op de plattegrond van de Kruisberg en omstreken. 20180923_104415Perfect ingetekend gingen we met de mountainbike op pad naar de Kruisberg, natuurlijk niet rechtstreeks! Nee de ‘’ ontiegelijke takke tuinkabouter’’ had er een helse tocht van gemaakt ( Lees hier het verhaal van de O.T.Tuinkabouter) langs trollen e.d. (nou die waren er echt, enge hond die het terrein goed bewaakte!)  Anne heeft er vannacht vast nog een nachtmerrie van gehad! Toch heelhuids bij de Kruisberg aangekomen gingen we snel opzoek naar checkpoints om zoveel mogelijk punten te scoren. Zorg dat je om 10 uur uit de kruisberg weg fietst want je moet rekenen op een halfuurtje naar het volgende gezamenlijke punt werd er gezegd. Nou zou je denken dat zo’n groep vrouwen dat perfect tot in de puntjes allemaal bij houdt, helaas te laat uit het bos weg en fietsen voor het leven om alsnog op tijd te komen bij Markant. Bij markant was er een leuk parcours aan hindernissen, elke hindernis 1 punt.. natuurlijk had ieder team alle onderdelen gehaald dus 100% punten score! Daar kregen we ook de volgende coördinaten die ons langs nieuwe checkpoints en verplichte punten zouden lijden. Om kwart over 11 zat iedereen weer op de fiets richting Kilder, Stokkum, Montferland  etc. op een of andere manier konden wij de punten niet vinden en hebben we zelfs de opdracht bij de tennisbaan gemist!  Gelukkig waren we wel op tijd bij de lunch en konden we knusjes genieten met z’n allen in de caravan.  Wat was het lekker warm bij het gaspitje! Ja het regende namelijk al vanaf 10 uur aan een stuk door..  Maar dat mocht de pret niet drukken. Na de lunch fietste we gezamenlijk richting Elten voor de volgende opdracht. We kregen een a4 met verschillende foto’s en een plattegrond. Zoek de plek in het bos waar de foto is gemaakt en daar kan je ook weer checkpoints vinden die punten opleverde. Met onze winnaars mentaliteit waren we zo hard op zoek naar de checkpoints dat we de tijd waren vergeten, halfuur te laat! Sorry organisatie! Snel vanuit Elten naar Kilder waar we onze laatste opdracht kregen, Schieten. Iedereen kreeg meerdere kaartjes en moest schieten, gezien wij onze ‘’Bonus’’ nog hadden leek het ons verstandig om die bij het schieten in te zetten.. dit heeft ons veel punten opgeleverd! 

Nat en bibberend stapte iedereen weer op de fiets op weg naar de eindbestemming, Suzanne had de schuur omgetoverd tot een gezellige feest gelegenheid waar we werden voorzien van een heerlijke avondmaaltijd! Uiteraard was er natuurlijk nog de prijsuitreiking, de winnaars van de O.T.T 2018 zijn Gert-Jan Vliem, Frank Postma en Rob Wagenvoort! Daar hoorde natuurlijk een leuke prijs bij! Nieuwsgierig? Kijk dan even op de facebookpagina van JIT.