Q-man Toer

Zondag 22 April heb ik samen met Rob, Quintin en Joost de Qman Tour gelopen. Ik viel die dag in voor Marco die kampt met een knieblessure. Een pittige opgave als je net 3 maanden bezig bent met de sport maar ik had er erg veel zin in!

We startten in de eerder genoemde volgorde als team JIT in de derde startgroep. Ik had van verscheidene mensen gehoord dat je ondanks de korte afstand rustig moest beginnen dus zo gezegd, zo gedaan. Het begin liep lekker alhoewel ik bij het kajakken al flink aan het worstelen was. Man, man, man wat een eind! Bij de 11e hindernis verloor ik helaas mijn bandje. Dit was een combinatie hindernis waar ik constant niet verder kwam dan tot aan de triangels. Nadat voor de 6e keer de triangel uit mijn hand gleed gaf ik het op. Het vervolg ging eigenlijk prima tot aan hindernis 20. Dit was een apenhang over een beek waar halverwege een stukje net aanhing. Ik kwam halverwege met mijn voet vast te zitten in het net en het lukte maar niet om mijn voet los te krijgen. Op een gegeven moment hield ik het niet meer en moest ik los laten. Echter bleef mijn voet nog steken waardoor ik op kop boven het water bleef hangen. Uiteindelijk raakte mijn voet los en ging ik kopje onder. Ik heb hierna alle hindernissen nog wel geprobeerd maar de ‘’Takke-Swing’’, de korte touwtjes en de laatste combi waren toch echt te veel van het goede. Op de kraanhindernis kwam ik nog een heel eind maar bij de laatste swingover in de top van de kraanhindernis zat ik er zo doorheen dat zelfs dat niet meer lukte.

Rob nam als tweede loper het hesje over. Het ging erg goed maar jammer genoeg moest ook hij zijn bandje inleveren. Extra zuur was het dat hij hem kwijtraakte op de voorlaatste hindernis. Ook Quintin als derde loper hield het lang vol maar helaas verloor ook hij zijn bandje vlak voor de finish bij de korte touwtjes. Joost startte ongeveer 10 minuten na Quintin i.v.m. de tijd. Joost is de enige van ons die met band is gefinisht. Bij de korte touwtjes haalde hij Quintin zelfs nog in! Uiteindelijk zijn we als 37e (van de 45) gefinisht.

Ik kan wel zeggen dat het flink afzien was maar wel een hele ervaring! Wat mij betreft sta ik ook volgend jaar gewoon weer aan de start. Een jaartje trainen en wie weet lukt het met volgend jaar wel om met de band te finishen. Het was in ieder geval een erg leuke dag met een leuk team!

Jurian Rooks