Hier vindt u verslagen van wedstrijden die hebben plaats gevonden in het seizoen 2009 – 2010 en waar leden van Jan in ‘t Touw aan hebben deelgenomen.

17-8-2010

Survivalvijfkamp in Zelhem

Hoge swing-over bij de vijfkamp, voor eetcafé de Smoks.Zaterdag 14 augustus 2010 heeft survival vereniging Jan in ’t Touw voor het eerst in samenwerking met het platform van de Zelhemse VVV een survivalvijfkamp op touw gezet. Er was tevens een Jeu de Boules kampioenschap en een route voor Nordic Walkers. Ook was er gelegenheid om met paard en wagen een rondje door Zelhem te maken.

De survivalvijfkamp bestond uit de volgende vijf onderdelen, allemaal onderdelen die ook in een ‘echte’ survivalrun aan bod komen:

  • Houthakken, apenhang en swing-over bevond zicht tegenover eetcafé de Groes;
  • Combinatie van een verticaal en horizontaal net met daarboven een banden swing-over,  deze combinatie werd op hoogte gehouden door een kraan van de firma Ter Horst uit Varsseveld, waarvoor nogmaals dank. Deze hindernis was te vinden tegenover eetcafé de Smoks.
  • Combinatiehindernis, bestaande uit een apenhang, een indianenbrug, een postmanswalk, Klumperen en een lussenbrug. Dit bevond zich tegenover Zalencentrum het Witte Paard.
  • Touwladder swing-over, kruipnet en een gewone swing-over, deze hindernis stond in het parkje achter de bibliotheek, naast restaurant Ellen.
  • Waterbak, bandensleep en boogschieten. Dit vond plaats tegenover café de Mallemolen.

Elke hindernis was te zien vanaf een terras van één van de bovengenoemde horeca-gelegenheden uit Zelhem.

Men kon zelf bepalen bij welke hindernis ze begonnen, bij elke hindernis lag een stopwatch. Zodra de deelnemer gereed was kon hij zelf de stopwatch aanzetten, zodra hij de hindernis voldaan had kon hij ook zelf weer de tijd stop zetten. De tijd tussen de hindernissen werd niet opgenomen, je kon dus rustig tussendoor even op adem komen op een terrasje.

Na een rustige start van de vijfkamp werd het in de loop van de middag steeds drukker, met uiteindelijk ongeveer vijftig deelnemers. Waarvan diverse deelnemers de hindernissen meerdere malen hebben gedaan. De uitslagen zijn te vinden via deze link.

30-7-2010

Open kampioenschap survivalvijfkamp te Zelhem

Wat ging er aan vooraf
survival_harreveld_2010_010Uit een wat verder verleden weet menig survivalatleet nog wel van die loodzware survivalrun in Zelhem, met ruim 28 km op de teller en uiteraard de nodige hindernissen. Een opzet waarin menig deelnemer, maar ook de toenmalige organisatie zich in heeft stukgebeten. Inmiddels heeft de sport zich wel verder ontwikkeld tot een compleet aanbod van wedstrijden over verschillende afstanden en afgestemd op alle leeftijden.
Op initiatief van het plaatselijke platform van de  Zelhemse VVV, is samen met Survivaltrainingsgroep Jan in ´t Touw gezocht naar mogelijkheden om de survivalsport weer terug te brengen in het dorp.
Midden in het dorp, dus rond de kerk en tussen de kroegen van Zelhem wordt een nieuwe variant op de survivalsport geboren!

De Survival Vijfkamp

De Opzet
Op vijf plaatsen in het dorp (rond het centrum) worden survivalhindernissen en combinaties van hindernissen opgebouwd.
De deelnemers melden zich op één centraal punt en kunnen op een willekeurig tijdstip starten met hun parcours langs de vijf onderdelen. Aangekomen bij een hindernis, start de tijdsmeting over dit onderdeel, welke na het volbrengen van de hindernis wordt genoteerd op het wedstrijdformulier. Vervolgens gaat de deelnemer in eigen tempo naar de volgende hindernis. Dat mag op tempo, je kunt desgewenst ook wandelen. Tussen de hindernissen is de wedstrijddeelnemer een normale verkeersdeelnemer; de tijd die verstrijkt tussen twee hindernissen is niet van belang. De totaaltijd over alle 5 hinderniscombinaties bepaald de ranglijst.

Wie kunnen er meedoen: iedereen vanaf 8 jaar.

Rubrieken:     
Jeugd van 8 t/m 12 jaar
Jeugd van 13 t/m 17 jaar
Senioren (vanaf 18 jaar)

Aanmelden:    Op 14 augustus vanaf 12.45 tot uiterlijk 16.00 uur uur bij Eetcafé De Groes, Stationsstraat 2 te Zelhem. (geen voorinschrijving)

Inschrijfkosten:  slechts € 2,50 per persoon!
                                  Starten vanaf 13.00 uur, tot uiterlijk 16.15 uur.
Gelegenheid tot evt. douchen na afloop bij Zwembad De Brink.
Einde wedstrijd 17.00 uur, met aansluitend de prijsuitreiking in Eetcafé De Groes.

Voor vragen mailen naar: info@janinttouw.nl

Februari 2010

Jan in ‘t Touw leden in actie in Gendringen.

Afgelopen weekend heeft de survivalrun in Gendringen weer plaatsgevonden. Vrijdag was er de wedstrijd voor medewerkers van de politie, justitie en defensie. Ook wel bekend als de voormalige Kruisbergrun. Hieraan hebben twee Jan in ‘t Touw leden deelgenomen. Arjan Meerbeek (veteraan) eindigde hierbij als 17de, Marcel Wienholts ging er met de eerste prijs vandoor.
Zaterdag vond de run voor de jeugd plaats. Hier kwamen een aantal jeugdleden van Jan in ‘t Touw in actie. De uitslagen hiervan kunt u vinden onder het tabblad ‘Jeugd’. Zaterdag werd ook de wedstrijd voor het BSC-circuit gehouden, dit is voor survivalaars die vanuit de jeugd willen doorstromen. Bas Eggink deed hieraan mee en behaalde een 34ste plaats.
Alwin in actie in Gendringen 2010Zondag was de run voor de TSC, RUC en de Recreanten, hierbij konden natuurlijk de Jan in ‘t Touw leden niet ontbreken. Bij de TSC hebben zes leden van Jan in ‘t Touw de wedstrijd gelopen. De uitslag van onze leden kunt u hieronder vinden. 
8           Thijs Abbink
14         Gert Jan Vliem (veteraan)
20         Frank Postma (veteraan)
22         Edwin Spieker (veteraan)
34         Alwin Radstake
45         Joost Gervers (veteraan)

In het RUC-circuit hebben twee leden van Jan in ‘t Touw meegedaan. Remi Rondeel behaalde een knappe derde plaats. Huub Bergervoet behaalde een zeer verdienstelijke twee plaats. Jan Klumper (veteraan) heeft deelgenomen als recreant bij de halve run en behaalde een zevende plek.

De overige uitslagen en foto’s kunt u vinden op de site van Gendringen.

Verslag Q-man toer 2010

Door Edwin Spieker

Edwin tijdens de Q-man toer 2010.Zondagmorgen 11 april vertrek ik richting de Heurne voor de Q-man tour. Frank heeft ons opgegeven, maar veel zin heb ik nog niet. Ook geen zenuwen. Team Jan in ’t Touw (JIT) doet voor het eerst sinds jaren weer mee met de Q-man tour. Dit jaar bestaat het team uit Frank Postma, Remy Rondeel, Thijs Abbink en Edwin Spieker. Frank wilde als eerste starten, omdat zijn zoon jarig is. Team JIT start om 10.15 uur.

Terwijl Frank start, zijn wij in het bosje de hindernissen aan het bekijken. Het lijkt ons allemaal wel te doen. Frank komt ongeveer als derde van de tweede startgroep het bosje in. Als je dan zo staat te kijken, lijkt het toch wel zwaar. De loper voor Frank blaast zich helemaal op en moet even stoppen. Frank gaat voorbij, en gaat constant goed door. Thijs gaat als tweede, en is aan het warmlopen. Wij gaan met Frank mee tot het einde, en alles gaat goed. Als Thijs vertrekt gaat alleen Remy met hem mee. Ik ga alvast een beetje warmlopen (toch een beetje zenuwen?). Ongetwijfeld gaat alles goed met Thijs, want al zeer snel zie ik hem de eindhindernis in gaan. Deze neemt hij zo snel, dat ik mijn overkleren nog net op tijd uit heb. Daar ga ik, hesje aan en in de kano. Ik probeer snel te gaan en toch een beetje behoudend. Met uitstappen heb ik meestal enige moeite, maar deze keer ga ik gewoon in het water staan en gaat het behoorlijk snel. Stam oppakken en rennen, water door en weer rennen naar de brug. Water in en brug op klimmen via een net. En dan komt het. het zware bosje met dertien hindernissen. Het begin gaat (voor mijn gevoel) stuntelig, ik hoor een post zeggen “discutabel” nadat mijn voet de grond raakt, maar ik mag doorgaan. Dan kom ik op stoom en gaat alles zeer voortvarend. Frank en Thijs lopen mee en geven nuttige aanwijzingen. Dan is er een kleine opstopping waardoor ik even moet wachten. Er komt een snelle dame aan, pakt het touw en gaat mij voor. Ik denk: “Maar dit gaat mij niet gebeuren!” Snel via het andere touw er achteraan en bij de paalklim ben ik haar weer voorbij. Nog een zwaai en een swingover en het bos uit. Snel een dunne stam uitzoeken lukt niet, want door het zweet in mijn ogen lijken ze allemaal dik. Rennen, water door (lekker wandelen), een net over, losse swingover, handgrepen (spekglad) en weer een stukje rennen. Dubbele swingover en boogschieten. Het doel is onbekend, want er hangen zoveel cirkels dat ik maar ergens die kant op schiet. Verdomd, nog raak ook.

Bij het hakken zit de bijl vaak vast. Dit ligt volgens mij aan de bijl of de stam. Apenhang en rennen naar de eindhindernis. Deze is volgens Thijs zo simpel, dat hij me aanmoedigt om te gaan sprinten. Ik trap erin, en sprint naar de hindernis in de kraan van Jan Slotboom. Ik kom bijna niet meer boven. Naar beneden gaat wel goed (gewoon laten vallen). Het hesje naar Remy, onze hazewind. We lopen nog met hem mee, en proberen hem aanwijzingen te geven. Hij heeft het niet nodig (of luistert niet), maar gaat zeer snel. Hij blijft een loper van het winnende team gemakkelijk voor. Zwevend, met de stam dwarrelend om de schouders, kunnen Thijs en ik hem bijna niet bijhouden. Ook bij hem zit de bijl steeds vast (ligt ook aan de bijl of de stam). Bij de kraanhindernis neemt hij een onmogelijke snoekduik, en springt van de kant in het touw.(bang voor water). Met geheven armen neemt hij de finish. De eindtijd is 2 uur 13 min 59 sec.

Met deze mooie tijd eindigt Team JIT op de vijfde plaats, net na de nummer vier. We zijn moe gestreden, maar dik tevreden. Op naar volgend jaar.