Wat zijn de trainingstijden voor de jeugd?
De trainingstijden zijn iedere zondag morgen van 09.15 uur tot 10.30 uur.
Ook bij slecht weer en feestdagen
Mochten de trainingen vervallen of verplaatst worden dan wordt u op de hoogte gesteld.

 
Wat trek ik mijn kind aan tijdens de training?
Tijdens de training kan uw kind een t-shirt met sweater of trainingsjas en tight broek
aantrekken en sport schoen .
Ieder kind krijgt een T shirt met zijn of haar naam er op.
De tight broeken zijn bij Jan in ‘t Touw te koop.
Wat word er van de kinderen verwacht?                                                                                                                              Tijdens de training zijn de trainers verantwoordelijk voor de kinderen.
Van de kinderen wordt dan ook verwacht dat ze tijdens de training bij de trainer blijven
en de instructies van de trainers opvolgen

 
Op welke manier word er training gegeven.
Jan in ‘t Touw heeft 3 vaste jeugdtrainers.
De overige trainingen worden gegeven door  senioren leden die zich daar voor op geven hebben.
Op de instroomgroep staan 2 vaste trainers

 
Hoe worden de groepen ingedeeld?
Er zijn 4 groepen .
Iedereen begint in de instroomgroep (4)
Daar leren de kinderen de basis technieken.
Als ze willen kunnen ze na een jaar een diploma halen.
Er zijn 3 diploma’s,  Brons, Zilver en Goud!
Na het behalen van het diploma Brons gaan ze door naar groep 3

 
Mogen de kinderen vriendjes of vriendinnen  meenemen naar de training
om mee te trainen?
Het is niet toegestaan om vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen om samen te gaan trainen zonder
vooraf afgesproken met Jan in ‘t Touw .
Ze mogen natuurlijk wel komen kijken.

 
Mogen de kinderen buiten de trainingstijden gaan trainen in het trainingsbos
Het is niet toegestaan om buiten de trainingen te gaan trainen in het bos .
Er kunnen wel kinderpartijtjes worden gehouden.
Voor meer informatie hier over kun je contact opnemen  Gert-Jan Vliem! (info@janinttouw.nl)

 
Mogen de ouders mee helpen tijdens de training?
Als ouder willen mogen ze helpen bij de training.
Bij iedere training kan 1 ouder mee helpen.
Hiervan wordt een lijst bijgehouden.

Vrijwillige hulp bij activiteiten. 

Een vereniging is een groep mensen die een gezamenlijk doel heeft en dus samen dingen aanpakt. Zo is ook Jan in ’t Touw ontstaan en zo kan onze vereniging blijven bestaan.

Dat betekent, dat wij, behalve samen sporten, ook regelmatig samen onderhoud plegen aan de hindernissen en aan het bos en dat wij verplichtingen hebben aan het bestuur van ons clubgebouw de Pokkershutte. Daarnaast wordt er hulp gevraagd bij activiteiten, die de vereniging geld opleveren. Zo houden wij onze contributie laag. Voorbeelden hiervan zijn: onze jaarlijkse survivalrun, het bouwen van hindernissen tijdens evenementen, hulp tijdens de Zelhemse Zomerfeesten, het helpen bij survival-clinics aan groepen, het opruimen van de rommelmarkten bij de Pokkershutte, het leggen en oprollen van rubberen matten in de sportzaal van de Pokkershutte bij activiteiten. Er wordt van te voren een oproep gedaan via app of mail of je wordt persoonlijk gevraagd. Iedereen kan wel wat doen en je kunt je voorkeuren aangeven. Kun je nog geen touwen knopen, kom dan eens helpen bij een “bouwdag”. Je kunt het leren of je kunt anderen helpen met sjouwwerk of iets anders. Ook van de ouders van jeugdleden  wordt verwacht dat ze af en toe mee helpen bij diverse activiteiten zijn van harte welkom om te helpen. Wij waarderen het enorm

Het JIT-weekend, de O.T.T., de clubkampioenschappen, het jeugdkamp.                                                 

Naast de trainingen worden er door wisselende commissies andere activiteiten georganiseerd. Al deze activiteiten zijn bedoeld voor AL ONZE LEDEN. Het maakt niet uit of je lang of kort lid bent en hoe snel of langzaam je bent. Voor een relatief klein bedrag maak je een hartstikke gezellig en sportief evenement mee, dat je niet snel zult vergeten. Indien je je aanmeldt voor zo’n evenement, verwachten we wel dat je ook daadwerkelijk komt. Als je onverhoopt toch niet kunt door een blessure of om een andere goede reden, dan snappen wij dat natuurlijk. Ook voor deze activiteiten kun je gevraagd worden om te helpen, bijv. bij de organisatie of bij hand- en spandiensten.

De JIT-survivalrun                                                                                                                                                                   Onze survivalrun is een recreatieve run, geschikt voor beginnende survivallaars en jeugd, maar ook gevorderde survival-atleten hebben genoeg uitdaging. Je snapt, dat het een hele klus is om zo’n run te organiseren. Daarbij kunnen we jouw hulp zeker gebruiken. Een aantal zaterdagen vóór de run bouwen we de hindernissen en op de dag zelf verwachten wij van alle leden, dat ze komen helpen! Je kunt worden ingezet als post bij een hindernis of gevraagd worden om iets anders te regelen of te doen. Je kunt je als lid van Jan in ’t Touw niet inschrijven als deelnemer aan de run! Om iedereen toch de gelegenheid te geven om het parcours te lopen, organiseren we de zaterdag ervoor onze clubkampioenschappen. Verder hebben wij altijd sponsoren nodig. Deze bedrijven krijgen een vermelding op de shirts en / of worden omgeroepen tijdens de run. Heb je zelf een bedrijf of ken je iemand, die wil sponsoren geef het dan door aan het bestuur. Wij zijn blij met elke vorm van sponsoring en met elk bedrag.