Harreveld 2016

Voor degenen die het interesseert: zo voelt een survivalrun lopen voor mij. Het gaat namelijk niet vanzelf. Ik ben nu bijna 5 jaar geleden begonnen met survivallen en was toen al 41. Eerst voor de lol alleen trainen, toen samen met mijn trainingsmaatje Suzanne Liet eens wat recreatieve runs gaan lopen. Klimmen vond ik leuk, hardlopen niet. Toch werd ik fanatiek en wilde meer. Inmiddels heb ik 3 seizoenen meegelopen in het BSC-circuit. Niet met de ambitie om te winnen, maar gewoon wat meer uitdaging en kijken hoe dat is. Ook heb ik 3x meegedaan met de groepsrun in Beltrum. Erg leuk om te doen. Verder ook gaan mountainbiken en meer hardlopen, een paar keer meegedaan met een adventure race. Ik vind het allemaal leuk en er is nog steeds wel vooruitgang, maar dat gaat naar mijn mening echt niet snel.
Gisteren liep ik voor de verandering de 14 km recreatief in Harreveld. Samen met een aantal mensen, met wie ik ook train voor de USR 2016. Dat vind ik fijn. Samen is het ontspannender, gezelliger en je hebt steun aan elkaar. Toch een beetje spanning vooraf. Tja, ik had zo graag gefinished met bandje, maar ik wist dat de kans groot was, dat me dat niet zou lukken. Het eerste deel ging redelijk goed. Geen hoog looptempo, ze pasten zich keurig aan mij aan. In de zwarte sloot werd het moeilijk. Verzuring in de armen. Bah, nu al, en de moeilijkste hindernissen moesten nog komen! De rest van de run werd nogal een strijd tegen de verzuring. In de hinVoor degenen die het interesseert: zo voelt een survivalrun lopen voor mij. Het gaat namelijk niet vanzelf. Ik ben nu bijna 5 jaar geleden begonnen met survivallen en was toen al 41. Eerst voor de lol alleen trainen, toen samen met mijn trainingsmaatje Suzanne Liet eens wat recreatieve runs gaan lopen. Klimmen vond ik leuk, hardlopen niet. Toch werd ik fanatiek en wilde meer. Inmiddels heb ik 3 seizoenen meegelopen in het BSC-circuit. Niet met de ambitie om te winnen, maar gewoon wat meer uitdaging en kijken hoe dat is. Ook heb ik 3x meegedaan met de groepsrun in Beltrum. Erg leuk om te doen. Verder ook gaan mountainbiken en meer hardlopen, een paar keer meegedaan met een adventure race. Ik vind het allemaal leuk en er is nog steeds wel vooruitgang, maar dat gaat naar mijn mening echt niet snel.
Gisteren liep ik voor de verandering de 14 km recreatief in Harreveld. Samen met een aantal mensen, met wie ik ook train voor de USR 2016. Dat vind ik fijn. Samen is het ontspannender, gezelliger en je hebt steun aan elkaar. Toch een beetje spanning vooraf. Tja, ik had zo graag gefinished met bandje, maar ik wist dat de kans groot was, dat me dat niet dernis met de steigerbuizen en de stalen haken, die ik overigens erg origineel vond, ging het mis. Het lukte niet meer om te blijven hangen. Helaas, bandje kwijt. De volgende hindernis: korte touwtjes. Die lukte op 1 touwtje na, maar ja, toen was het bandje toch al weg, dus we liepen verder. De hindernissen erna heb ik wel geprobeerd, de meesten lukten nog wel, maar de “drive” was wel een beetje weg. Toch proberen om er het beste van te maken en te genieten natuurlijk. Dat kan ik wel. Ook al doet het pijn eAnne 1n heb ik moeite met lopen, het blijft leuk. Vooral als je dan bij een hindernis komt (de tyleen slangen) waar veel mensen bij stonden bij wie het niet lukte en ik klom er gewoon in! Nog een stomme fout op het laatst bij de hindernis over de gracht: mijn voet zat vast, kreeg kramp en kon me daardoor niet meer optrekken. Dan maar door het water naar de kant. Nog even een stammetje doorhakken en door naar de eindhindernis. Wederom een kleine opstopping, doordat de vaten, waaraan je moest hangen nogal glad waren. Verbazingwekkend genoeg had ik er totaal geen moeite mee en kwam ik met gemak door die lange eindhindernis. Conclusie: ik ben nog niet klaar voor RUC, maar dat was mijn ambitie ook niet. Ik heb genoten van de run en van de mensen om mij heen. Over drie weken doe ik mee met de USR en volgend seizoen wordt het weer BSC, afgewisseld met een keer een koppelrun of een groepsrun recreatief. Ik kies wat ik leuk vind en ik hoop dat ik nog jaren survivalruns kan lopen!

Door de ogen van Anne Mombarg.

 

 

 

 

 

Hallo Allemaal,

Kort wil ik jullie even op de hoogte houden wat wij als Jan in ’t Touw de afgelopen tijd hebben gedaan en wat er op korte termijn staat te gebeuren.

Eerst wat we hebben gedaan:
Zoals de meesten waarschijnlijk wel bekend hebben wij 24 juli en 7 augustus in Zelhem op de braderie gestaan met de hoogte hindernis en de toggle. Beide dagen zijn goed bezocht en was de animo om te klimmen en te togglen goed en heeft het lekker doorgelopen, helaas begon het de tweede zaterdag rond half vijf te regen en liep het te vroeg leeg.

Afgelopen zaterdag was er het beruchte rondje om de kerk, i.s.m. de plaatselijk VVV is er een heuse dorps survival uitgezet met en vijftal hindernissen  op plaatsen aantrekkelijk voor het publiek. Hierbij ging het niet wie er het snelst rond was maar de tijd werd alleen in de hindernissen opgenomen en bij elkaar op geteld, e.e.a. ook om de veiligheid van de deelneAlwin in actie in Gendringen 2010mers te waarborgen
Het evenement duurde van 13:00 tot 17:00 uur, en is wederom goed bezocht, zo’n 45 deelnemers waagden zich aan de hindernissen. Zowel organisatie VVV als Jan in ’t Touw zijn tevreden.

Daarom wil ik namens het bestuur van Jan in ’t Touw iedereen bedanken die hun medewerking hebben verleent om dit mogelijk te maken, daarbij is het zeker gepast om Gert-Jan Vliem en Jan Klumper extra te bedanken omdat zij, zeker in het voortraject van afgelopen zaterdag, veel tijd en energie hebben gestoken in een zeer kort tijdsbestek.

Allemaal bedankt.
Alwin.

Dan nu, wat staat er op stapel:
Voor de seniorleden is er dan weer de jaarlijkse feestavond, noteer in uw agenda 16 oktober, verdere details zullen t.z.t. bekend worden gemaakt, zoals het er nu naar uitziet zal het aan het eind van de middag beginnen!!!
U wordt geïnformeerd.

Namens de feestcommissie
Hans te H, Henk R en Alwin R.

30-7-2010

Jan in ‘t Touw organiseert hoogtehindernis en togglebaan

Grote publiekstrekker tijdens Zelhemse Zomerfeesten
door Gert-Jan Vliem
Mooi weer en een hoogte hindernisDe Zelhemse zomerfeesten worden jaarlijks gekenmerkt door een grote braderie, live-muziek, kermisattracties etc. En ook door sportief spektakel in de vorm van een tokkelbaan en een hoogtehindernis. Survivaltrainingsgroep Jan in ‘t Touw heeft dit vorig jaar voor het eerst opgepakt in samenwerking met Jochem Bruggink van  JJ adventure en met Willy Te Selle.
Was vorig jaar de deelname ondanks het slechte weer toch nog goed te noemen; op de eerste zomerfeestdag van dit jaar, op 24 juli, stond de jeugd van Zelhem en de vele Zelhemse vakantiegangers in de rij om te kunnen klimmen en tokkelen. Groot succes dus.
Bij de tokkelbaan zijn continue 5 man bezig. 2 man voor het aan- en uittrekken van de veiligheidsbroekjes, vervolgens 2 man boven op het 7,5 m hoge steiger van Bulten om de deelnemers  een veilige afsprong te laten maken, en dan de vijfde man om eenieder na 60 meter tokkelen te laten landen in de zandbult van loonbedrijf Looman.
Jochem en Joost (bij afwezigheid van Willy) zorgden voor het bevestigen van de tokkellijn, de veiligheidslijn en uiteraard de laatste goedkeuring voor zekering van man en tokkel voor de afsprong. Hoewel er overwegend jeugdige deelnemers zijn; ook een enkele vader of moeder geniet er van het om een stukje te mogen vliegen over het activiteitenplein van Zelhem. Een geweldig machtig en ontspannen gevoel dat volgt na een wat gespannen en soms zenuwachtige beklimming van het steiger.
Bij de hoogtehindernis ligt dat gevoel wel iets anders. Niet precies wetende wat er met je gebeurt krijg je een veiligheidsbroekje aangemeten, wordt je aan één van de drie lijnen gelegd en je mag beginnen met klimmen. Onderweg komt er allerlei gevoel naar boven: vermoeidheid  in de armen en benen, pijn onder de voeten door de te grote teenslippers, en een gevoel dat je heel Zelhem aan het verlaten bent. De massaal toegestroomde mensjes beneden worden steeds kleiner en ook de huizen worden van die kleine blokhutjes. Een enkele deelnemer moet zich overgeven aan een raar gevoel in de onderbuik en laat zich weer naar beneden glijden. Maar voor wie al dit gevoel kan beheersen hangt er dank zij de kraan van Ter Horst uit Varsseveld op 25 meter hoogte de reddende bel. Alle mogelijke angst voor hoogte en pijn in de armen maakt plaats voor een mega-overwinningsgevoel. Van korte duur helaas, want de mannen van Jan in ’t Touw laten je weer zakken omdat er een volgende deelnemer in de rij staat voor deze belevenis.
Ook zo’n gevoel beleven?  Zaterdag 7 augustus staan we er weer. Kom dus naar het centrum van de Achterhoek en laat je door Jan in ’t Touw trakteren op deze attractie.

30-5-2010
Survivalweekend in de Ardennen geslaagd
Vrijdagmorgen 14 mei vertrokken elf Jan in ‘t Touw leden voor een weekendje naar de Ardennen. Rond 13.00 uur was de groep gearriveerd bij de mooie herberg La Laiterie in Mierchamp, een klein plaatsje in de belgische Ardennen. De bagage werd uit de auto’s gehaald en op de kamers gezet. Er moest natuurlijk meteen gefietst worden. Er werd naar La Roche gefietst, ongeveer 8 kilometer vanaf het verblijf. Daar werd de groep in tweeën gedeeld, de ene groep fietste een route van 15 kilometer de andere groep een tocht een van ongeveer 22 kilometer. Nadat deze tocht voldaan was kwamen de groepen weer bijeen op een terrasje in het plaatsje La Roche. Na genoten te hebben van een kopje koffie met een lekker groot stuk appelgebak fietsten we weer richting het verblijf. De rest van het weekend zag het programma er als volgt uit:
Vrijdagavond: Prima diner van de gastvrouw, daarna op naar de kroeg.Herberg La Laiterie
Zaterdag: ‘s Ochtends is er begonnen met een oriëntatieloop in de buurt Mierchamps. ‘s Middags gingen we met de fiets naar La Roche, alwaar men ging kanovaren, een tocht van 9 kilometer. Vanaf het eindpunt werd er door de heuvels terug gelopen naar La Roche. Hier stapten we weer op de mountainbike en via route 4 werd er weer richting het verblijf gefietst. Zaterdagavond gingen we de buurt weer onveilig maken, hierbij mocht een biertje natuurlijk niet ontbreken.
Zondagochtend zijn we begonnen met het beklimmen van een hoogtehindernis, een hindernis met veel variatie met als slot een toggle van ruim honderd meter. Hierna was het alweer tijd om de spullen te pakken en weer huiswaarts te gaan na een zeer geslaagd weekend in de Ardennen.

9-5-2010
Zelhemse zege in estafette van Argo
De prijsuitrijkingDe twintigste editie van de jaarlijkse 5 x 5 Estafetteloop van de Doetinchemse atletiekvereniging Argo is zaterdag gewonnen door het survivalteam Jan in ‘t Touw I uit Zelhem. De Zelhemmers legden de in totaal 25 kilometer (ieder teamlid liep vijf kilometer) af in de tijd van 1.31.47. Het team bestond uit Rudi Spekschoor, Arjen Stortelder, Gert-Jan Vliem, Clemens van der Logt en Thijs Abbink.

Thijs Abbink noteerde zelfs de snelste tijd van de dag, hij liep de vijf kilomter als laatste van zijn team en noteerd een tijd van 16.45 minuten. Foto’s van het taartetende team kunt u vinden onder het kopje Foto’s.

Team Jan in ‘t Touw II eindigde als elfde. Dit team bestond uit Gre Spieker, Frank Postma, Alwin Radstake, Martijn Drent & Jan Klumper.

Alle uitslagen kunt u vinden op de site van Argo.

2-3-2010
Plannen voor de toekomst.
24-uurs Adventure Race
Kanoën tijdens de Adventure Race in Schotland.Voor het weekend van 24 en 25 september 2010 staat er een 24 uurs adventure race gepland. Adventure Racing (ook wel Adventure Sports of Expedition Racing genoemd) is een relatief jonge sport. Het kan gedefinieerd worden als een non-stop, meerdaags, multi-sport evenement. Via kaart en kompas is het de bedoeling dat je zo veel en snel mogelijk checkpoints zoekt. Dat doe je veelal door middel van de onderdelen hardlopen, atb-en, kanovaren, skeeleren en bergwandelen/klimmen. Vaak komen er ook andere onderdelen bij kijken zoals een toggle, abseilen, speleologie, coasteering of raften. De grote internationale wedstrijden spelen zich af in bergachtig gebied.  Op veel vlakken is het te vergelijken met een expeditie met een stopwatch.
Het is niet noodzakelijk voor onze race dat je wedstrijdervaring hebt. Het is wel van belang een goede basisconditie te hebben waarbij een nachtje doorhalen mogelijk is. Vanzelfsprekend doen wij er als organisatie alles aan om de race zo veilig mogelijk te laten verlopen maar deelname is volledig op eigen risico.
De organisatie is in handen van leden van Jan in’t touw, nl. Alwin Radstake, Clemens van der Logt,Peter Rutjes en Jan Klumper.Hindernis Harreveld boven de beek.
De start is bij sportschool Aerofit in Hengelo (Gld) op 24 september om 11.00 uur en de finish op 25 september om 11.00 uur .

Jeugdrun 2011
Voor 2011 staat er een survivalrun gepland in samenwerking met Markant Outdoorcentrum. Het is de bedoeling om een jeugd run te organiseren rond het terrein van Markant, het parcours zal rond het Stroombroek lopen. De wedstrijd zal waarschijnlijk op 17 april 2011 plaats vinden. Het parcours zal ca. 6 km lang zijn.

27-1-2010
Een geslaagde OTKT 2010.
Henk van Wessel, alweer een jaar geledenZondag 24 januari heeft de jaarlijkse OTKT weer plaatsgevonden. Hieraan hebben 14 leden van Jan in ‘t Touw aan deelgenomen. Hans ter Heerdt was als verzorger aanwezig, Nienke Klumper was de fotograaf.
De onderdelen fietsen, lopen met GPS & fietsen kwamen aan bod.
Het was inmiddels alweer een jaar geleden dat ons gewaardeerde lid Henk van Wessel is overleden, we hebben hier met alle deelnemers stil bij gestaan door een bezoek aan zijn graf te brengen. Hierbij werden mooie herinnering aan Henk opgehaald. Hierna werd de route vervolgd met de ATB, via Gaanderen, Kasteel Slangenburg en Zelhem werd er naar de Veldhoek gefietst. Hier was een korte pitstop en werden de fietsen achtergelaten. De tocht werd ter voet voortgezet met een orïentatieloop met behulp van een GPS op ‘t Zand met een lengte van ongeveer 10 kilometer. Daarna werd de fiets gepakt en gingen de deelnemers via ‘t Zand en de Slangenburg naar de eindbestemming in de IJzevoorde. In de Pokkershutte stond lekkere warme zelfgemaakte bruine bonensoep op de deelnemers te wachten. Eveneens waren er lekkere broodjes aanwezig. Al met al weer een geslaagde dag.

12-1-2010
Podiumplaatsen in Beltrum voor Jan in ’t Touw.
In actie.Afgelopen zondag 10 januari hebben meer dan tien bikkels van Jan in ‘t Touw deelgenomen aan de strijd tegen de elementen in Beltrum. Er zijn twee podiumplaatsen behaald. Jeugdlid Niels Kappert uit Vorden is tweede geworden in zijn categorie. Ook jeugdlid Annelien ter Beest heeft meegedaan aan de run in Beltrum, zij behaalde een verdienstelijke zesde plaats. Jeugdlid Stefan Vliem behaalde een eenenveertigste plaats in zijn categorie. Zijn jongere broer Richard behaalde een goede vijfde plaats in zijn leeftijds-categorie. Dit alles onder begeleiding van Erik Langwerden, die ook nog tijd zag om foto’s te maken onderweg, die uiteraard terug te vinden zijn op deze site.

Gert Jan, vader van Stefan en Richard, behaalde een knappe tweede plaats in het TSC circuit bij de veteranen. Edwin Spieker behaalde in hetzelfde circuit een achtste plaats. Thijs Abbink uit Doetinchem behaalde een mooie vijfde plaats in het TSC circuit. Remi Rondeel finisthe op de halve run bij de recreanten op een knappe elfde plaats. Arjan Meerbeek eindigde in dezelfde klasse op een eenenzestigste plaats en Tim Burgers op een zesenzestigste plaats. Jan Klumper miste op 35 seconden het podium in de hele run bij de recreanten. Joost Gervers behaalde in hetzelfde circuit een goede zesde plaats.

De uitslagen van de alle deelnemende bikkels kunt u vinden op de site van Beltrum.
Dit jaar was het ook weer een echte strijd tegen de elementen door de winterse omstandigheden. Het witte landschap zorgde voor mooie plaatjes die u kunt vinden op de site van Beltrum.

3-1-2010
Nieuwe tights voor Jan in ‘t Touw
DSC_2561Zondag 3 januari hebben alle Jan in ‘t Touw leden dus ook de jeugdleden een nieuwe tight gekregen. Diverse sponsoren waren bij de uitreiking aanwezig. Natuurlijk zijn er diverse foto’s gemaakt. Na afloop was er gelegenheid om wat te drinken op het nieuwe jaar.
De foto’s kunt u elders op deze site vinden.
Allemaal een sportief en gezond 2010 toegewenst!