De bestuursleden van Jan in ‘t touw, zijn net als de overige leden van de club, actieve deelnemers aan Survivalwedstrijden.

Voorzitter: Frank Postma

Frank_0347 (2) (640x427)Nadat ik op mijn 29e (pas) mijn eerste run in Gendringen gelopen heb en toen dacht dat ik toch maar eens moest trainen, ben ik lid geworden van Jan in `t Touw in 1996. De eerste paar jaar recreatief de halve afstand gelopen en daarna het RUC in. Ik keek geweldig op naar de TSC lopers van toen en dacht dat wil ik ook maar kan ik nooit volhouden. Toch maar eens een lange recreatieve run geprobeerd en dat ging wonderwel prima. Vanaf die tijd heb ik elk jaar in het TSC wedstrijdcircuit gelopen tot op heden. Alhoewel dat toch steeds wat meer moeite kost. Jan in `t Touw was in die beginjaren nog maar een klein cluppie. We hadden een nieuw bestuur nodig en heb me toen aangemeld als secretaris. Sinds die tijd zit ik al in het bestuur van JIT. Vorig jaar kwam de vacature vrij van voorzitter en hebben we een uitbreiding van het bestuur voorgesteld. Tijdens de jaarvergadering is er unaniem voor het nieuwe bestuur gestemd. We willen als bestuur flink doorpakken en de jeugd, wedstrijdvoorbereiding, ons trainingscomplex en de trainingen beter organiseren. Het gaat stapje voor stapje maar we krijgen het toch voor elkaar. Daarvoor wil ik me als voorzitter inzetten en als de tijd het toelaat met een drukke baan en thuisfront zo lang als het gaat nog de LSR blijven lopen.

Penningmeester: Gert-Jan Vliem

 13606712_294230814299839_6444292955905325857_nAls ik mijn survivalschoenen aantrek, dan gaan ze voorlopig niet uit. Om reden dat het ‘wel de moeite waard’ moet zijn van het vuil maken van de schoenen, loop ik vrijwel alleen circuits met een lange afstand. Zo heb ik vanaf 1993 al menig TSC wedstrijd gelopen, heb ik beide Ultra Survival Runs meegedaan, en heb ik naast een derde plek ook de 24-uurs Adventure Race van Bronckhorst een keer op naam weten te zetten. Als enige Nederlander die tweemaal Nederlands Kampioen Apenhang is geworden, (zelfs één keer in Apenheul) ben ik in de zomer vooral actief als touwtrekker bij TTV Vorden, tot op het hoogste niveau. Aan al deze activiteiten meedoen lukt me natuurlijk alleen omdat ik van mijn gezin met 3 kinderen veel vrijheid krijg om te trainen en om aan wedstrijden mee te doen. Al begint dat laatste wel een beetje in de verdrukking te raken om ruimte te maken voor werkzaamheden voor de parcourscommissie en het organiseren van onze  run.

Secretaris: Suzanne Wolsink-Liet

survival neede

Fanatiek survivalaar(ster), brandweervrouw en moeder! Sinds 2011 heeft het survivalvirus mij te pakken en dit is voor mij meteen de ultieme manier om fit te blijven voor mijn werk bij de brandweer. Zelf loop ik wedstrijden in de KSR en sinds mei 2017 vervul ik met veel plezier de rol van secretaris binnen JIT

 

 

 

 

 

 

Jeugdcommisie: Marloes Boersma

 

 

Technische commissie: Jan Klumper

_MG_8898-800Inmiddels al 25 jaar fanatiek survivalaar bij JIT. Ooit begonnen op het Hengelose Zand, een paar touwen in de bomen knopen, een uurtje trainen en daarna de boel weer afbreken om voor de volgende training de boel weer in de bomen  te hangen. Hierna  een poosje getraind  op de crossbaan van de HALMAC in Halle, waar we weer telkens voor de training de hindernissen moesten op bouwen en na de training weer afbreken. Inmiddels hebben we een permanente locatie aan de Schovenweg in Zelhem met een grote variatie aan hindernissen voor de jeugd en de volwassenen. Na jaren RUC wedstrijden te hebben gelopen doe ik het wat wedstrijden betreft wat rustiger aan en loop af en toe nog een recreatieve run.  Naast de survival mag ik ook graag een stukje fietsen op de ATB en af en toe een AR lopen.

Mijn taak bij JIT is het op orde houden  van de hindenissen.

 

Trainer volwassenen: Quintin Pots

IMG_0970Als C.I.O.S. sportdocent en fysiotherapeut heeft het gevarieerd bewegen in al zijn facetten mij altijd bezig gehouden. Ik zie mijzelf dan ook niet als een specialist maar als een generalist. Gedurende mijn leven tot vandaag de dag heb ik mij met zeer uiteenlopende sporten bezig gehouden. Meer technisch (turnen, windsurfen, zeilen), in de groep en/of individueel (voetbal, judo, basketbal), specifiek op uithoudingsvermogen (cross-runs, wampex), snelheid en reactievermogen (badminton, squash), adventure racen, etc. Het kwam allemaal voorbij.

6 jaar geleden, na meerdere Strongman runs, heb ik mij in de survivalsport gestort. Hier vond ik een combinatie van vele sportvormen welke ik, tot dan toe, alleen apart had beleefd. Door de gemeenschappelijke sfeer en broederlijke opvang van de aanwezige J.I.T.-leden en de enorme variatie in bewegen heb ik, voor mij, de ultieme sport gevonden.

Samen met de andere activiteiten vanuit de vereniging, is er een groot en boeiend aanbod, waarin een ieder die niet bang is van een flinke uitdaging, zich thuis zal voelen.

Ik begeleid de trainingen van de volwassenen met veel plezier sinds 2016. Niets mooiers dan een groep te trainen welke uiterst fanatiek, doelgericht, met plezier en een oog en helpende hand voor elkaar, te mogen begeleiden naar een hoger niveau, meer succes in de wedstrijden en het zichzelf naar een hoger plan te helpen tillen. Hierin wordt ik ondersteund door 3 assistent-trainers, zodat de groepen op niveau worden begeleid.

Het niveau M.S.R. is tot nu toe voor mij het hoogst haalbare. Het omgaan met verlies en winst is in deze sport een telkens terugkerend gegeven. Deze intrinsieke norm is voor mij van veel waarde. Het vormt je als persoon.

Lijfspreuk: ‘Pijnig je lijf, anders pijnigt hij jou’.

Uiteraard verwacht ik je op de eerst volgende training op Woensdag 19:30 of Zondag 09:00 uur

 

Jeugtrainer: Jacco Koert

 

Jeugdtrainer, beginnersgroep: Erik Langwerden

Wat houdt survival in.

DSC_0151Bij survival leg je rennend een parcours af van opgebouwde hindernissen op een natuurlijk terrein. In weer en wind ren je over bospaden, wegen, slootkanten en grasvelden.

Vanaf acht jaar kunnen de kinderen lid worden van onze vereniging. De training voor beginners bestaat onder andere uit het aanleren van verschillende technieken. Een voetklem is hier een voorbeeld van. Dit wordt gebruikt om in de touwen te kunnen klimmen en is tevens de belangrijkste oefening van de survival. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe je iedere hindernis op juiste manier kunt nemen. Verder wordt er gewerkt aan de conditie van de jeugd en vinden wij het ook belangrijk dat er rekening met elkaar wordt gehouden gedurende de training.

De sport wordt zowel door jongens als meisjes beoefend. Tijdens de trainingen merk je dat waar jongens vaak fysiek sterker zijn, meisjes juist een betere motoriek hebben tijdens het aanleren van nieuwe technieken.

We starten de ochtend altijd met een warming-up, zodat de spieren warm worden. Vervolgens begint de training. In de lessen worden onder meer veel oefeningen gedaan voor romp stabiliteit en we sluiten de les vaak af met een sprint.

Na een jaar training kan het kind meedoen aan de diplomering. Daar worden drie diploma’s uitgereikt: brons, zilver en goud. De jeugd begint met een brons diploma. Op latere leeftijd kun je verder trainen voor zilver of goud. Om dit diploma te behalen, moet je diverse oefeningen doen zoals het hardlopen binnen een bepaalde tijd, het leggen van touwknopen en ook moet je diverse hindernissen beheersen.

Een paar keer per jaar gaan we naar een wedstrijd. Deze lopen we samen met de hele groep. Ook is er een jeugdkamp aan het begin of einde van de grote vakantie. We gaan dan met alle jeugdleden naar de Groepsaccommodatie Gelders Groenland in Barchem waar ik de eigenaar van ben. De jongste jeugdleden blijven een nacht en ouderen jeugdleden twee. We organiseren dan allerlei activiteiten zoals onder andere smokkel- en spooktochten, kano varen en zeskamp spellen

Dus, wat brengt survival je?

Het maakt je sterker, leert je door te zetten en geeft je zelfvertrouwen.

Sportieve groet Erik Langwerden